یک فهرست از همه کارهایی که باید انجام بدهید تهیه کنید.وقتی کارهایی که قرار هست  انجام بدهیم فقط توی ذهن ما باشند به نظر خیلی زیاد میرسند و یک نوع اشفتگی ذهنی برای ما ایجاد میکند,اما تهیه کردن یک فهرست از این کارها و عینیت بخشیدن به آن ها از طریق نوشتن روی کاغذ, اشفتگی ذهنی ما را کم میکنه و احساس کنترل بیشتری به ما دست میدهد.

کارهای که باید انجام بگیرد اولویت بندی کنید ممکن  کارهایی که قرار است انجام بدهیم خیلی زیاد باشد,بنابراین باید مشخص کنیم که کدام یک از همه مهم تر است .بهتر است کارها را به 4 دسته تقسیم کنیم ,کارهای مهم و دارای فوریت زیاد ,کارها مهم و دارای فوریت کم, کارهای غیر مهم و دارای فوریت زیاد و کارهای غیر مهم و دارای فوریت کم .مسلما کارهای دسته اول باید در اولویت ما قرار بگیرندو  اول از همه باید انجام بشوند,کارهای دسته چهارم  را کلا می توان  نادیده گرفت به خصوص اگه حجم کارها خیلی زیاد باشد.

تخمین بزنید که انجام هر کار چقدر زمان نیازه داره, میتونید برا اساس تجارب قبلی تون مشخص کنید که هر کاری تقریبا چقدر زمان نیاز دارد.ممکنه زمان مورد نیاز برای انجام کارها آنقدر زیاد باشد که انجام همه ی ان ها در یک روز میسر نباشد, در این صورت کارهایی که فوریت کم داشتند را به برنامه روز بعد منتقل کنید.

حتما بین انجام کارها به خودتان استراحت بدهید.بعضی افراد وقتی میخواهند کارهای بزرگ و مهمی انجام بدهند, استراحتشان را کاهش میدهند ,چون فکر میکنند در  ساعت های طولانی کار ,ان ها را زودتر به موفقیت های چشمگیر می رسانند.متاسفانه ساعت های طولانی کار به خصوص در بلند مدت باعث خستگی ذهنی شما میشود و باعث  میشود که شما نتایج خوبی به دست نیاورید.

استراحت کردن کافی شاید در ظاهر زمان کمیت کار را کاهش بدهد اما در عوض کارایی و کیفیت کار شما را افزایش خواهد داد. نکته بعدی این است که تفریحاتتان را مدیریت کنید اما ان ها را حذف نکنید.ما ادم ها برا تجدید قوای روانی مان حتما به تفریح نیاز داریم به علاوه اگر به یک تفریح خاصی عادت داریم و ان تفریح همیشه یه گوشه ی ذهن ما را اشغال میکند و اگر کلا از زندگی مان حذفش کنیم ,ذهن مان همیشه درگیرش خواهد ماند و کارایی مان کاهش می یابد.

نکته بعدی این است که کشنده های زمان را کنار بگذارید و در دنیایی امروزی یکی از چیزهای که خیلی می تواند حواس ما را پرت کند و زمان ما را بکشد گوشی همراهمان است ,سعی کنید گوش تان را خاموش کنید.اگر این کار امکان پذیر نیست حداقل  نوتیفیکشن های شبکه های اجتماعی را خاموش کنید.سعی کنید محیط اطرافتان هم منظم باشد.اشفتگی محیط اطراف می تواند اشفتگی ذهنی در ما ایجاد کند, که نتیجه ان اتلاف وقت است , بنابراین سعی کنید روز قبل از شروع کار یک سر و سامانی به محیط اطرافتان بدهید.

نویسنده :کیانا مصلحی
روان درمانگر بالینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید